Σάββατο 7 Ιουνίου 2008

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΕΩΣ (7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008)









ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΕΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΤΗΤΟΣ



Σεβαστοί Πατέρες και συνεργάτες στο ποιμαντικό έργο της Μητροπόλεως μας,

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Με τη χάρη του Θεού και την ευχή του Επισκόπου μας φτάσαμε κι εφέτος στο τέλος της Ιεραποστολικής – Κατηχητικής περιόδου. Ακολουθώντας με πιστότητα τα βήματα των Αποστόλων , διδάξαμε σε μικρούς και μεγάλους του λογικού μας ποιμνίου , «Χριστόν Εσταυρωμένον». Δώσαμε τροφή πνευματική σε όλους τους αδερφούς μας που μας προσέγγισαν , αλλά και που προσεγγίσαμε μέσα από τις δράσεις και εκδηλώσεις που η Ενορία μας οργάνωσε, ώστε πράγματι να γίνουμε «κοινωνία προσώπων».

Ελπίζουμε πως όλοι εμείς που έχουμε κληθεί από την Εκκλησία να διακονήσουμε τις πνευματικές ανάγκες των αδελφών μας κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε ώστε ο Λόγος του Θεού να φτάσει στο κάθε σπίτι της Ενορίας και της Μητροπόλεως μας. Όλα τα υπόλοιπα βρίσκονται στα χέρια του Θεού. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο σπόρος που σπείραμε να βρει «γη αγαθή» ώστε να βλαστήσει, να καρπίσει και να φέρει καρπό εκατονταπλάσιο.

Α. ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΞΕΩΝ

Γνωρίζουμε πως σε κάθε Ενορία πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις για την λήξη των Κατηχητικών Συνάξεων (μαθητών). Σε επίπεδο Μητροπόλεως η επίσημη λήξη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Ιουνίου 2008, στην Ιερά Μονή Παναγίας της Παγγαιώτισσας. Σε αυτήν όλοι οι Ιερείς παρακαλείστε να φέρετε τα παιδιά τα οποία συμμετείχαν στις Κατηχητικές Συνάξεις, μαζί με τους Κατηχητές και τους συνεργάτες σας στο νεανικό ενοριακό σας έργο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

9.00 – 10.30 Θεία Λειτουργία

Πρόγευμα

11.30 – 12.30 Εορταστική Εκδήλωση – Αναμνηστικά


Β. ΚΑΣΚΗΝΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Στο πλαίσιο της Κατήχησης των Νέων , θα λειτουργήσει από 23 μέχρι 30 Ιουνίου 2008, κατασκήνωση της Μητροπόλεως μας , για μαθητές και μαθήτριες της Δ΄ , Ε΄ και Στ΄ του Δημοτικού , στις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων της Νομαρχίας Καβάλας (περιοχή Αμμολόφων, Νέας Περάμου). Η κατασκήνωση αποτελεί το επιστέγασμα ολόκληρης της Κατηχητικής χρονιάς. Σε αυτό το μικρό διάστημα της μιας εβδομάδας τα παιδιά μέσα από την επικοινωνία, το παιχνίδι, την ψυχαγωγία, τις λατρευτικές ευκαιρίες δημιουργούν φιλίες και δεσμούς άρρηκτους με την Εκκλησία του Χριστού. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε όλους τους Ιερείς μας να μεριμνήσετε ώστε να συμμετάσχουν όσα περισσότερα παιδιά αυτής της ηλικίας στην κατασκήνωση. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με τους γονείς των παιδιών ώστε να τους ενημερώσετε και να τους εξηγήσετε τις παιδαγωγικές ωφέλειες της κατασκήνωσης. Στον φάκελο σας θα βρείτε το έντυπο το οποίο θα πρέπει να συμπληρώσουν τα παιδιά , με όλα τα στοιχεία τους , ώστε οι υπεύθυνοι να επικοινωνήσουν μαζί τους για τις διάφορες λεπτομέρειες.

Αγαπητοί Πατέρες,

Η διακονία μας όπως αντιλαμβάνεστε δεν πρόκειται να σταματήσει με τη λήξη του Ιεραποστολικού – Κατηχητικού έτους. Οι καλοκαιρινοί μήνες δίνουν σε όλους μας μοναδικές ποιμαντικές ευκαιρίες δράσης, ανάλογα με τις κατά τόπους ενοριακές ανάγκες, αλλά και προγραμματισμού όλων εκείνων που θα θέλαμε να πραγματοποιήσουμε κατά τη νέα Ιεραποστολική χρονιά που θα ξεκινήσει μετά τον Σεπτέμβρη. Σε όλους ευχόμαστε να έχετε την ευλογία του Θεού!


Με αναστάσιμους χαιρετισμούς
Αρχιμ. Ιουστίνος Κεφαλούρος και οι Συνεργάτες του Γραφείου Νεότητος




Δεν υπάρχουν σχόλια: