Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2010


Χριστός γεννάται… εδώ και αιώνες και θα συνεχίσει να γεννιέται χωρίς να μπορεί να τον εμποδίσει καμιά οικονομική κρίση, αλλά και καμιά επιτήρηση οποιουδήποτε διεθνούς ή άλλου οργανισμού, ώστε να έρχεται συνέχεια και να ανάβει τη φλόγα της ελπίδας και της δικαιοσύνης στον κόσμο।

Πόσο διαφορετικός θα ήταν αυτός ο κόσμος αν είχε πάρει στα σοβαρά τη διδασκαλία του Χριστού। Αν είχε κάνει βίωμα την αγάπη για την οποία Εκείνος σταυρώθηκε. Αν είχε κάνει βίωμα τη θυσία προς τον άλλο, τον οποιοδήποτε άλλο, τον μετανάστη, τον ασθενή, τον κοινωνικά αποκλεισμένο, αυτόν που θα μπορούσε να είναι Εκείνος, με άλλα ρούχα, με άλλη μορφή, με άλλο χρώμα.



Μακάρι να νιώσουμε πως ο ερχομός του Χριστού εφέτος μας φέρνει ακόμη πιο κοντά । Ας αισθανθούμε την ανάγκη του διπλανού μας ως δική μας ανάγκη. Όλοι μαζί σε μια κοινωνία αγάπης μπορούμε να υπερβούμε την όποια κρίση. Σε μια τέτοια φάτνη θα θελήσει να γεννηθεί ο Χριστός. Μια φάτνη την οποία έχουμε φτιάξει όλοι μαζί συλλογικά, για να στεγάσουμε τον αρχηγό της ζωής, της ελπίδας και της δικαιοσύνης.

Με εόρτιες ευχές
Αρχιμ. Ιουστίνος Κεφαλούρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: